Wholeness Work® a munkahelyen

Wholeness Work® a munkahelyen

Sok életterületen jelentkezhetnek egy-egy Wholeness Work® folyamatnak a hatásai. Előfordul, hogy egy adott témával dolgozunk, de más életterületen is érzékelsz pozitív változásokat. Sokszor kérdezik tőlem, hogy munkában hogyan segíthet ez?

Úgy hiszem, a hangsúly valójában nem azon van, hogy hol történik valami, hanem hogy mi az, amit érzékelsz magadban. És ez az érzés lehet például bosszúság. Történhet ez az irodában, mert valaki máshogy tett valamit, mint vártad, és ugyanez a helyzet a magánéletedben is megtörténhet. Vársz valamit és nem úgy történik, ahogyan elképzelted, vagy megbánt valaki és kényelmetlenül érzed magad tőle. Talán meg akarsz felelni, otthon, vagy a munkádban. Talán dühös vagy, vagy szomorú, vagy egyszerűen csak túl sok minden van egyszerre és nem tudod merre indulj tovább, hogyan birkózz meg vele.

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy bizonyos helyzetek és emberek nyomogatják a gombjaidat. Talán többször is tapasztaltad, vannak bizonyos dolgok, amiktől egyszerűen felmegy benned a pumpa vagy: „nem tudom megérteni miért kell ezt megint”, „nem hiszem el, hogy megint ez van”, „hányszor kértem már…”, „ááá, úgyis megint az lesz…”, „nem lehetne-e ezt gyorsabban csinálni?”, „legyen már végre nyugalom”. Mindegyik egy-egy gomb, ütközőpont, amire valamilyen fajta érzelemmel vagy stresszel reagálsz.

És ezek a gombok az életed sok területén megjelenhetnek. A munkahelyeden is te vagy jelen, úgy ahogyan a magánéletedben, a tánckurzuson, a tollaslabda csapatban vagy amikor a barátokkal vagy a kollégákkal bowlingozol és iszogatsz egy bárban. Mindenhol te vagy, a saját személyiségeddel, a saját viselkedései mintáiddal és a hiedelemrendszereddel, ami születésed óta minden megélt élménnyel fejlődött és fejlődik benned.

Mindazok az élmények, amelyek egy nap érnek, hatással vannak rád. Hatással vannak rád, mint emberre. És ugyanaz az ember megy be a munkahelyére, megy el a gyerekért a suliba, találkozik a barátokkal, építi és gondoskodik a párkapcsolatáról, és van jelen, amikor a hobbijának adja át magát vagy a jövőjét tervezi.

Mégis, ha szeretnél határvonalat húzni magánélet és munka között, és csak a munka területére összpontosítani egy coaching folyamatot, összegyűjtöttem néhány olyan témakört, amiben a Wholeness Work® segítségedre lehet business coachingban is.

Miben támogathatnak ezek a folyamatok a munkahelyeden, a szakmai kiteljesedésben:

 • Munkahelyi stressz kezelése,
 • bosszantó helyzetek elengedése,
 • célkitűzések és kreatív megoldások támogatása,
 • hatékonyság fokozása,
 • a fókusz megtartása,
 • vezetői szerepek vagy más hivatásban megélt szerepek, szerepkörök kiteljesítése, és/vagy finomhangolása,
 • kihívásokkal, megfeleléssel kapcsolatos görcsök elengedése,
 • akadályozó viselkedési minták, előítéletek és hiedelmek átformálása,
 • kollégákhoz, csapathoz való elfogadóbb és empatikusabb hozzáállás,
 • érzelmi intelligencia fejlődése,
 • belső motiváció felfedezése,
 • békés és asszertív kommunikáció,
 • munka-magánélet egyensúlya.

És… ami még izgalmas, hogy mindegyik belső munka, amit akár a magánéleteddel, akár a munkáddal kapcsolatban végzel el és dolgozol át magadban egy-egy Wholeness Work® gyakorlattal, kölcsönösen hathat a másik területre is.

Nyugodtabban, kiegyensúlyozottabban lehetsz jelen a mindennapokban és egyszer csak azt veheted észre, hogy a korábbi nyomógombok hatásai csökkennek vagy akár el is tűnnek és a dolgok sokkal jobban és könnyebb alakulnak az életedben.

Van, akinek már egyetlen Wholeness Work® folyamat is mélyreható változásokat idéz elő az életében, és van, akinél lassabban mutatkoznak meg a változások. Ez mindig az egyén belső rendszerétől függ, és a számára legmegfelelőbb tempóban történik. Az egyéni folyamatokban ennek a szempontnak különösen fontos teret adni.

A legmélyebb változás és átalakulás ezzel együtt a folyamatok rendszeres alkalmazásával történhet, és a módszer elsajátítására is lehetőséged van egy workshop során.

Ha inspirációt találtál, többre vagy kíváncsi és személyesen szeretnél kipróbálni egy folyamatot, itt bővebben is olvashatsz az egyéni coaching folyamatokról és a Wholeness workshopokról is. Keress bizalommal egy beszélgetésre!

A hírlevélre itt tudsz feliratkozni.