Wholeness Work® alapú coaching

Wholeness Work® alapú coaching


A Wholeness Work® folyamatai nem csak egy-egy helyzet, vagy probléma megoldásában nyújtanak segítséget, hanem az önismereti úton és fejlődésben is rendkívül hatékony, gyors és szeretetteljes változást hoz létre. Mindezt a saját belső bölcsességünk tudattalan szinten is létező kincstárát használva.

Természetességének köszönhetően nagyon gyorsan lehet változást és fejlődést eléri a folyamatba behozott témákban, elakadásokban. Kialakíthatod azt a fajta jóllétet, ahol egy erőforrásokban gazdag, harmonikus, teljes állapotban lehetsz jelen. Mindezt természetesen, szeretetteljesen és erőkifejtés nélkül.

Az Wholeness® alapfolyamattól indulva vezetlek be a gyakorlatokba, biztonságos és megtartó légkörben. Közösen építjük fel a folyamat struktúráját a témádtól függően. Van, akinél már egyetlen alkalom is erőteljes változást idéz elő, és van, akinél lassabban hozza meg az eredményt.

Fontos megjegyezni, hogy maga a folyamat és az eredmény mindenkinél egyedi. A te egyéni belső rendszered felépítésétől függ a haladás tempója. Ezen a ponton pedig bekapcsolódik a saját belső bölcsességed, egyszerűbben: hogy mi az, ami jó Neked.

Ha már több tapasztalatod van a Wholeness Work®-kel, egy ponton akár a napi rutinod részévé is válhat.

A Wholeness Work® és Core Transformation® – Mély belső átalakulás az NLP (neuro-lingviszikus programozás) két talán legspirituálisabb módszere. Mindkettőben kapcsolódhatsz a természetes, belső bölcsességedhez, amelyből a saját megoldásaid fakadnak. A két módszer rendkívül jól harmonizál és ki is egészítheti egymást. A Core Transformation® – Mély belső átalakulásról itt olvashatsz bővebben.

Mi a Wholeness Work®?

A Wholeness Work® gyakorlati szinten teszi lehetővé, hogy megéld a saját életed teljességét. Utat nyit, hogy egyszerűen, könnyedén és természetesen tudd leküzdeni az akadályokat, feloldhasd a korlátaidat, elköszönj a rossz emlékektől, miközben a lelked békét talál. Több mint egy meditációs technika, mert konkrét élményekkel és elakadásokkal tud dolgozni. Néhány irányelv, amit a Wholeness Work® alkalmaz:

 • Mindig a legegyszerűbb módot keressük.
 • Az erő nem működik. Arra megyünk, ami természetes és könnyedén történik.
 • A Tudatos Jelenlét megtapasztalása a kulcs a megoldáshoz.

A módszer megalkotója Connirae Andreas PhD az 1970-es évektől az első NLP trénerek egyike. Innovatív munkája, tanítása és írásai maradandó hatással voltak az NLP (neuro-lingvisztikus programozás) területére. Áttörő eredményei között ott szerepelnek a mély belső átalakulás, érzékelési helyzetek összehangolása, és a haladó nyelvi minták, életvonal, és a gyász és szégyen feloldásai. Társszerző és szerkesztője volt 11 könyvnek és útmutatónak, köztük: az Elme szíve (Steve Andreas oldalán) és a Mély belső átalakulás (Tamara Andreas társzerzővel) című munkáknak.

Milyen hatásai vannak a Wholeness Work®-nek?

Az élet nagyon sok területén érzékelhető a hatása, nem is nagyon lehet egy-egy specifikus témakört vagy életterületet említeni. Ami megérkezhet hozzád a folyamatok nyomán:

 • mély relaxációt és az idegrendszer békés újrahangolását tapasztalhatod,
 • megtanulhatod hogyan legyél jelen, az „itt és most”-ban,
 • természetes módon kioldódnak olyan problémák, amelyek addig megoldhatatlannak tűntek,
 • finomhangolhatod az érzékeidet és az érzékelési csatornáidat, tudatosabbá válhatsz a tested jelzéseire,
 • fejlesztheted a koncentrációd, mindezt természetesen, erőlködés nélkül,
 • építheted az önbizalmad,
 • kevésbé hatnak rád a stresszes, feszült helyzetek,
 • átformálhatod a múltbéli negatív érzéseket, a rossz és zavaró emlékek jelenben is megnyilvánuló hatásait,
 • pozitív attitűdöt alakíthatsz ki a napjaidban,
 • a jóllét és kiegyensúlyozottság növekvő érzését tapasztalhatod,
 • könnyebben hozzáférhetsz a természetes bölcsességedhez és a saját megoldásaidhoz,
 • humorérzékkel, kreatívan és együttérzéssel viszonyulhatsz önmagadhoz és a környezetedhez.

A folyamatok segítségével egy új életminőséget tapasztalhatsz meg, amiben élvezheted az élet áramlását és benne a saját helyed. Harmóniát teremthetsz önmagadban és azzal ahogy a világban jelen vagy. Mindezt könnyedén és természetesen kapcsolódva önmagadhoz és a környezetedhez.

A módszer fizikai és szellemi szinten tapasztalt sikerei mellett fontos kihangsúlyozni, hogy a Wholeness Work® nem helyettesíti a szakorvosi kezelést, így aki egészségügyi vagy mentális problémával küzd, vagy gyógyszeres kezelés alatt áll, az konzultáljon kezelőorvosával mielőtt bármilyen coaching folyamatot indítana!

Mi az „élmény-lenyomat” és a „belső struktúra”?

Minden megélt esemény, érzelem, élmény, ami történik velünk nap, mint nap lenyomatot hoz létre bennünk. A testünk egy érzés formájában megőrzi azt az emléket – ami lehet negatív vagy pozitív is.

Például, ha megbánt valaki, lehet, hogy elkezd feszíteni a mellkasod. Ez a mellkasodban lévő érzés egy ilyen lenyomat. Innen indulunk ki és bontjuk ki azt a struktúrát, ami fenntart egy viselkedési mintázatot, negatív emléket, szokást, belső dialógust, vagy akár védekezési mechanizmust. Ha rágondolsz egy emlékre talán újra érzed a feszültséget valahol a testedben, vagy a levegőben és érzékelhetsz egy reakciót is, ami ennek hatására megjelenik benned. Ezzel indulunk egy folyamatban.

Mit jelent, hogy tudunk tartalom nélkül is dolgozni?

Tartalom minden, ami az úgynevezett „story” vagy történet része. Nem kell foglalkoznunk a tartalmi vonatkozásokkal, ki, miért, mikor és hogyan tett valamit, vagy azért van most így valami, mert… stb. stb. stb. … Ki tudjuk kapcsolni a „dráma” faktort, ami több okból is hasznos lehet:

 • megtartja a fókuszt, hogy odairányuljon a figyelmed, ahol valóban szükség van rá,
 • nem kell újra teljes valójában átélned a negatív emléket,
 • a részletek nélkül rendkívül hatékonyan és gyorsan tudunk haladni a folyamatban,
 • és végül, de nem utolsó sorban, nem kell megosztanod a történetet, ha nem akarod, mert így is tudunk dolgozni.

A belső világodban – a testedben vagy a körülötted lévő térben kialakult lenyomattal, a belső struktúrával és annak tulajdonságaival dolgozunk, nem a történettel. Mindig azzal dolgozunk, ami az „itt és most”-ban jelen van, és ahogyan megjelenik.

Egyéni Wholeness Work® alapú coaching ülésekben a hatékonyság elősegítéséhez mégis fontos lehet, hogy feltérképezzük a jelen helyzetet. Ehhez szükséges lehet, hogy bizonyos elemeket megossz a történetedből, abból ahogyan most érzed magad azzal a dologgal kapcsolatban. Az ülések során, ami elhangzik azt természetesen titoktartással kezelem.

Miben más a Wholeness Work®, mint a Mindfulness?

A Mindfulness egyenes úton, azonnal éri el a Tudatos Jelenlétet / Tudatosság / Jelenlét állapotát, és közben nem kínál lehetőséget a belső struktúra (az elkülönült „Én” részek) felfedezésére, amely valójában fenntart bennünk egy-egy negatív élményt vagy feszültséget.

A Wholeness Work® teljesebb megoldást kínál. Ebben a folyamatban a zavaró érzéséket is fel tudjuk oldani, integrálni tudjuk azokat a gondolatokat is, amelyek elterelnék a figyelmünket a folyamat közben. Az éppen aktuális élményeinken, érzéseinken keresztül visz el a Tudatos Jelenlét állapotába. Beintegrálva azokat a folyamatba, egy sokkal teljesebb élményt nyújt, amiben nincs erőlködés és könnyedén megtörténik az érzékelés kiterjesztése és maga a fókusz, az éber jelenlét, a saját teljességünk megtapasztalása.

Mennyire spirituális a Wholeness Work®?

Nevezik a spirituális NLP egyik ágának is. Gyakorlati meditációs formával dolgozunk a Wholeness Work®ben. A módszer a keleti spirituális tanításokból táplálkozik, valamit pszichológiai és NLP alapokon alakult ki. Az ego vagy az „Én” feloldásának, elengedésének gyakorlati alkalmazása. Annyiban értelmezhető spirituálisnak is a folyamat, hogy meditációs technikaként is alkalmazható, valamint a belső bölcsességedre épít, a belső, tudattalan rendszered felébredését teszi lehetővé. Ezzel együtt a folyamatokban nem foglalkozunk spirituális elméletekkel, tanítással, kifejezetten gyakorlati szempontból alkalmanként csepegtetünk belőlük egy-egy folyamat hátterének magyarázatához, de nem ez van fókuszban.

Mi az a Tudatos Jelenlét - Awareness a Wholeness Work®-ben?

Az érzékelés megtapasztalása az „itt és most”-ban, amiben benne vannak a saját testünk és a minket körülölelő térben lévő ingerek, energiák is. A tapasztalásnak ezt a képességét, amiben semmi sincs kirekesztve, minden benne van itt és most egyszerre – A Tudatos Jelenlétet / Tudatosságot /Jelenlétet használjuk fel a belső struktúra kibontására, feloldására a Wholeness Work® folyamataiban.

Fontos, hogy személyesen megtapasztald ezt az élményt, hogy tiszta benyomásod legyen róla. A folyamatokban ezen is lépésről lépésre végig vezetlek. Valójában nagyon könnyen, egyszerűen és természetes módon tudod elérni ezt az állapotot.

Mire lehet használni a Wholeness Work®-öt?

Önismereti munkára és az elakadások kioldására. Relaxációs és meditációs technikaként is alkalmazhatod magadon.

Ha segítőként, coachként, trénerként, terapeutaként dolgozol egy rendkívül hatékony eszközzel tudod bővíteni a tudásod és vezethetsz másokat is a folyamatban. Ebben is nagyon fontos, hogy először önmagadon alkalmazd a módszert és tapasztalatot gyűjts mielőtt ügyfelekkel dolgoznál. Ehhez javasolt a Wholeness Work® I-III. szintű workshopon való részvétel.

Tudom később magamon is használni ezt a módszert?

Ahogy haladunk a folyamatokban, a belső rendszered egyre jobban megismeri ezt az egyszerű struktúrát és idővel önállóan is el tudod végezni az alapgyakorlatokat – meditációt és az alapfolyamatot. Iránymutatásra és segítségre azonban lehetséges, hogy a későbbiekben is szükséged lesz. Komplexebb témák esetében javaslom, hogy coach segítségével haladj a folyamatban.

Kinek ajánlom a Wholeness Work®-öt?
 • Bárkinek, aki készen áll a változásra és fontos a saját fejlődése, a kiegyensúlyozottság és a belső béke megteremtése.
 • Azoknak, akiknek számít a kapcsolataik minősége, a természetes kapcsolódás önmagához és másokhoz.
 • Annak, aki szeretne túllépni az elakadásain és új életminőséget teremteni a személyes fejlődésében.
 • És annak, aki kíváncsi, hogy az NLP és a spirituális tanítások hogyan tudnak gyakorlati szinten együttműködni.

Fontos megjegyezni, hogy a módszer sikereitől függetlenül, aki mentális betegséggel küzd vagy gyógyszeres kezelés alatt áll, kérem, hogy konzultájon kezelőorvosával mielőtt bármilyen coaching folyamatot indítana.


Az első alkalom

Küldj egy rövid bemutatkozó, motivációs levelet az email címemre. Ezután a megadott elérhetőségeden felveszem veled a kapcsolatot, hogy időpontot egyeztessünk és megbeszéljük a közös munka feltételeit.

Helyszín: jelenleg online – Zoom vagy Skype

Árak

 • Egyéni Wholeness Work® alapú coaching ülés: 26.000 Ft (aam) / alkalom (90 perc)
 • Kapcsolat

Business Coach, Points of You® Practitioner, Coaching with The Wholeness Work®

2015. fordulópont volt az életemben, ebben az évben kezdtem el önismerettel és önfejlesztéssel foglalkozni. 2018 tavaszán elvégeztem egy az ICF által akkreditált képzést és Business Coach lettem, majd 2020-ban Points of You® Certified Practitioner és beépítettem a Wholeness Work®-öt a mindennapjaimba és a hivatásomba. Később a Core Transformation® – Mély belső átalakulás folyamatát is beépítettem az eszköztáramba.

Tizenkét évig dolgoztam multinacionális cégeknél, köztük a Morgan Stanley-nél, a világ egyik legnagyobb befektetési bankjában főleg Budapesten, majd három és fél évig New Yorkban. Többször kezdtem újra az életemet, míg végül felfedeztem a valódi hivatásom. Rájöttem, hogy amiben a szenvedélyt megtalálom, amihez szívből, nyitottan tudok kapcsolódni, ott végtelen motivációs forrást és örömet találok. Ebben segítek másoknak is, hogy megtalálják azt a harmonikus és szenvedéllyel teli életutat, amiben önazonosan és önmaguk teljességében tudnak jelen lenni.

Viola a Wholeness folyamatról

Biztonságos, megtartó környezet, folyamatos figyelem, meglepőek voltak a testi reakcióim. Magabiztosabb és tudatosabb lettem. Nagyon dinamikus, gyors eredményeket és változást előidéző módszer.

Ügyfelem a Wholeness folyamatról

Krisztivel nagyon jó volt együtt dolgozni, határozottan és mégis gyengéden vezetett végig, tökéletesen kapcsolódott hozzám és pont akkor és ott kérdezett tőlem, ahol kellett. Maximálisan éreztem a figyelmét a folyamat alatt, segített megértenem, mi is történik. Bármikor dolgoznék vele újra. 🙂.”

Gábor Nikolett

Nagy általánosságban azt vettem észre, hogy minden alkalom után egyre magabiztosabbá válok és egyre jobban szeretem magam. Egyre inkább azzá válok, aki valójában vagyok, képes vagyok birtokolni és használni azt az ősi erőt, amivel rendelkezem, de eddig féltem tőle vagy nem is voltam tudatában. Mintha bele nőnék a saját bundámba/ szerepembe. Sokkal gyorsabb maga a folyamat és a hatása azonnal érezhető.


Még nem vagy biztos benne? Kapcsolódj és inspirálódj még több sikerélményből!

Miről mesélnek neked a képek?