The Wholeness Work® Workshop

The Wholeness Work® Workshop


A Wholeness Work® az NLP egyik legszeretetteljesebb és legspirituálisabb módszere is egyben. Sok ember életére van transzformatív hatással: segít a kapcsolati nehézségek megoldásában, a nehéz, fájdalmas érzelmek és a negatív gondolatok kezelésében nagyon sok élethelyzetben. Igazi személyes transzformáció és fejlődés spirituális értelemben is, ahol a lélek és a mindennapok is egyre könnyebbé válnak.

A csoportos és páros gyakorlatok váltják egymást ezeken a transzformatív workshopokon. Saját élményeiden keresztül fedezheted fel, hogyan tudod gyengéden, szeretettel és természetesen átformálni az életedben újra és újra felbukkanó problémákat. Erőlködés nélkül találhatsz új, hatékony megoldásokat, amelyek a folyamat hatására természetesen és könnyedén jelennek meg számodra.

A gyakorlatok útmutatását követve könnyen elsajátíthatod ezt a módszert, nincs szükség előképzettségre. A gyakorlatokat alkalmazhatod önmagadon, és akár a napi rutinod részévé is válhat. A Wholeness Work® folyamatos utazás a belső világodban. A teljesség, szeretet és a béke megélésének legmélyebb állapotából segíti a fejlődésed az életed útján. Ha ügyfelekkel is dolgozol, szerezz mennél több tapasztalatot az önmagaddal való munkában mielőtt ügyfeleiddel alkalmazod ezeket a folyamatokat!

Az Wholeness Work® I. szintje után még tovább folytathatod ezt a gyengéd, szeretetteljes utat, és megismerheted a haladó Wholeness folyamatokat is. A workshopok tematikája egymásra épül!

A workshop felépítése

 • Élő online, vagy személyes csoportos coaching. 5 alkalom, mindegyik napon: 17:00-20:00 között.
 • Jegyzet és munkalapok
 • Bónusz alkalmak: 3 alkalommal vezetett gyakorlás – online Zoomon. Mindegyik napon: 18:00-19:30

A workshopok az alkotó, Connirae Andreas által gondosan kidolgozott tematikát és felépítést követik. A jegyzetek magyar nyelvű fordításai is az ő engedélyével készültek.

Helyszín: Személyesen Budapesten vagy/és Online – Zoom

Mi a Wholeness Work®?

A Wholeness Work® gyakorlati szinten teszi lehetővé, hogy megéld a saját életed teljességét. Utat nyit, hogy egyszerűen, könnyedén és természetesen tudd leküzdeni az akadályokat, feloldhasd a korlátaidat, elköszönj a rossz emlékektől, miközben a lelked békét talál. Több mint egy meditációs technika, mert konkrét élményekkel és elakadásokkal tud dolgozni. Néhány irányelv, amit a Wholeness Work® alkalmaz:

 • Mindig a legegyszerűbb módot keressük.
 • Az erő nem működik. Arra megyünk, ami természetes és könnyedén történik.
 • A Tudatos Jelenlét megtapasztalása a kulcs a megoldáshoz.

A módszer megalkotója Connirae Andreas PhD az 1970-es évektől az első NLP trénerek egyike. Innovatív munkája, tanítása és írásai maradandó hatással voltak az NLP (neuro-lingvisztikus programozás) területére. Áttörő eredményei között ott szerepelnek a mély belső átalakulás, érzékelési helyzetek összehangolása, és a haladó nyelvi minták, életvonal, és a gyász és szégyen feloldásai. Társszerző és szerkesztője volt 11 könyvnek és útmutatónak, köztük: az Elme szíve (Steve Andreas oldalán) és a Mély belső átalakulás (Tamara Andreas társzerzővel) című munkáknak.

Milyen hatásai vannak a Wholeness Work®-nek?

Az élet nagyon sok területén érzékelhető a hatása, nem is nagyon lehet egy-egy specifikus témakört vagy életterületet említeni. Ami megérkezhet hozzád a folyamatok nyomán:

 • mély relaxációt és az idegrendszer békés újrahangolását tapasztalhatod,
 • természetes módon kioldódnak olyan problémák, amelyek addig megoldhatatlannak tűntek,
 • építheted az önbizalmad és fejlődhet az érzelmi intelligenciád,
 • javulhatnak az emberi kapcsolataid, és kevésbé hatnak rád a stresszes, feszült helyzetek,
 • átformálhatod, elengedheted a múltbéli negatív érzéseket, sérelmeket, fájó emlékeket, gyengéd, természetes módon,
 • pozitív attitűdöt alakíthatsz ki a napjaidban,
 • a jóllét és kiegyensúlyozottság növekvő érzését tapasztalhatod,
 • könnyebben hozzáférhetsz a természetes bölcsességedhez és a saját teljességedből fakadó megoldásaidhoz,
 • humorérzékkel, kreatívan és együttérzéssel viszonyulhatsz önmagadhoz és a környezetedhez.

A folyamatok segítségével egy új életminőséget tapasztalhatsz meg, amiben élvezheted az élet áramlását és benne a saját helyed. Harmóniát teremthetsz önmagadban és azzal ahogy a világban jelen vagy.

Mi az „élmény-lenyomat” és a „belső struktúra”?

Minden megélt esemény, érzelem, élmény, ami történik velünk nap, mint nap lenyomatot hoz létre bennünk. A testünk egy érzés formájában megőrzi azt az emléket – ami lehet negatív vagy pozitív is.

Például, ha megbánt valaki, lehet, hogy elkezd feszíteni a mellkasod. Ez a mellkasodban lévő érzés egy ilyen lenyomat. Innen indulunk ki és bontjuk ki azt a struktúrát, ami fenntart egy viselkedési mintázatot, negatív emléket, szokást, belső dialógust, vagy akár védekezési mechanizmust. Ha rágondolsz egy emlékre talán újra érzed a feszültséget valahol a testedben, vagy a levegőben és érzékelhetsz egy reakciót is, ami ennek hatására megjelenik benned. Ezzel indulunk egy folyamatban.

Mit jelent, hogy tudunk tartalom nélkül is dolgozni?

Tartalom minden, ami az úgynevezett „story” vagy történet része. Nem kell foglalkoznunk a tartalmi vonatkozásokkal, ki, miért, mikor és hogyan tett valamit, vagy azért van most így valami, mert… stb. stb. stb. … Ki tudjuk kapcsolni a „dráma” faktort, ami több okból is hasznos lehet:

 • megtartja a fókuszt, hogy odairányuljon a figyelmed, ahol valóban szükség van rá,
 • nem kell újra teljes valójában átélned a negatív emléket,
 • a részletek nélkül rendkívül hatékonyan és gyorsan tudunk haladni a folyamatban,
 • és végül, de nem utolsó sorban, nem kell megosztanod a történetet, ha nem akarod, mert így is tudunk dolgozni.

A belső világodban – a testedben vagy a körülötted lévő térben kialakult lenyomattal, a belső struktúrával és annak tulajdonságaival dolgozunk, nem a történettel. Mindig azzal dolgozunk, ami az „itt és most”-ban jelen van, és ahogyan megjelenik.

Egyéni Wholeness Work® alapú coaching ülésekben a hatékonyság elősegítéséhez mégis fontos lehet, hogy feltérképezzük a jelen helyzetet. Ehhez szükséges lehet, hogy bizonyos elemeket megossz a történetedből, abból ahogyan most érzed magad azzal a dologgal kapcsolatban. Az ülések során, ami elhangzik azt természetesen titoktartással kezelem.

Miben más a Wholeness Work®, mint a Mindfulness?

A Mindfulness egyenes úton, azonnal éri el a Tudatos Jelenlétet / Tudatosság / Jelenlét állapotát, és közben nem kínál lehetőséget a belső struktúra (az elkülönült „Én” részek) felfedezésére, amely valójában fenntart bennünk egy-egy negatív élményt vagy feszültséget.

A Wholeness Work® teljesebb megoldást kínál. Ebben a folyamatban a zavaró érzéséket is fel tudjuk oldani, integrálni tudjuk azokat a gondolatokat is, amelyek elterelnék a figyelmünket a folyamat közben. Az éppen aktuális élményeinken, érzéseinken keresztül visz el a Tudatos Jelenlét állapotába. Beintegrálva azokat a folyamatba, egy sokkal teljesebb élményt nyújt, amiben nincs erőlködés és könnyedén megtörténik az érzékelés kiterjesztése és maga a fókusz, az éber jelenlét, a saját teljességünk megtapasztalása.

Mennyire spirituális a Wholeness Work®?

Nevezik a spirituális NLP egyik ágának is. Gyakorlati meditációs formával dolgozunk a Wholeness Work®-ben. A módszer a keleti spirituális tanításokból táplálkozik, valamit pszichológiai és NLP alapokon alakult ki. Az ego vagy az „Én” feloldásának, elengedésének gyakorlati alkalmazása. Annyiban értelmezhető spirituálisnak is a folyamat, hogy meditációs technikaként is alkalmazható, valamint a belső bölcsességedre épít, a belső, tudattalan rendszered felébredését teszi lehetővé. Ezzel együtt a folyamatokban nem foglalkozunk spirituális elméletekkel, tanítással, kifejezetten gyakorlati szempontból alkalmanként érkezik belőle egy-egy csepp a folyamat hátterének magyarázatához, de nem ez van fókuszban.

Mi az a Tudatos Jelenlét - Awareness a Wholeness Work®-ben?

Az érzékelés megtapasztalása az „itt és most”-ban, amiben benne vannak a saját testünk és a minket körülölelő térben lévő ingerek, energiák is. A tapasztalásnak ezt a képességét, amiben semmi sincs kirekesztve, minden benne van itt és most egyszerre – A Tudatos Jelenlétet / Tudatosságot /Jelenlétet használjuk fel a belső struktúra kibontására, feloldására a Wholeness Work® folyamataiban.

Fontos, hogy személyesen megtapasztald ezt az élményt, hogy tiszta benyomásod legyen róla. A folyamatokban ezen is lépésről lépésre végig vezetlek. Valójában nagyon könnyen, egyszerűen és természetes módon tudod elérni ezt az állapotot.

Mire lehet használni a Wholeness Work®-öt?

Önismereti munkára és az elakadások kioldására. Relaxációs és meditációs technikaként is alkalmazhatod magadon.

Ha segítőként, coachként, trénerként, terapeutaként dolgozol egy rendkívül hatékony eszközzel tudod bővíteni a tudásod és vezethetsz másokat is a folyamatban. Ebben is nagyon fontos, hogy először önmagadon alkalmazd a módszert és tapasztalatot gyűjts – legalább három hónapig – mielőtt ügyfelekkel dolgoznál. Ehhez javaslom, hogy a Wholeness Work® I-III. szintű workshopokon részt vegyél és mennél többet gyakorolj önmagadon is. Más módszerektől eltérően, ebben a folyamatban nagyon fontos, hogy magadon is rendszeresen gyakorolj.

Kinek ajánlom a Wholeness Work®-öt?
 • Bárkinek, aki készen áll a változásra és fontos a saját fejlődése, a kiegyensúlyozottság és a belső béke megteremtése.
 • Azoknak, akiknek számít a kapcsolataik minősége, a természetes kapcsolódás önmagához és másokhoz.
 • Annak, aki szeretne túllépni az elakadásain és új életminőséget teremteni a személyes fejlődésében.
 • Coachoknak, segítőknek eszköztáruk bővítésére.

Tematika

Alapfogalmak és bevezető gyakorlatok A Wholeness Work® alapvető fogalmait és irányelveit ismerheted meg, amire a többi folyamat is épül. Az “Én” felfedezése egy vezetett csoportos gyakorlatban.

Wholeness Alapfolyamat – Problémák, nehéz helyzetek és negatív élmények átformálására. Erőteljes folyamat, amelyet a nyomasztó érzések feloldásától, egy helyzet/esemény miatti csalódottság vagy bosszankodás feloldásán át, egészen az energiahiányos (pl. “semmihez sincs kedvem”) állapot megszüntetésig nagyon széles skálán használhatsz.

Wholeness meditáció folyamata és a pihentető alvás – Új mélységeit tapasztalhatod meg a meditációnak, mint rendszeres napi gyakorlatnak. Néhány tipp, hogyan használd a Wholeness folyamatot a mélyebb és pihentetőbb alváshoz. A koncentráció megtartásában is segítséget nyújthat. Azok számára is hasznos lehet, akiknek eddig talán küzdelmes volt a meditatív állapot elérése vagy megtartása.

A „Belső autoritás visszaszerzése” folyamat. – Nagyon mély változást lehet elérni olyan témákban, mint a szégyen, bűntudat érzése, és még sok más területen, ahol valamilyen külső és/vagy belső szabályrendszernek való megfelelésnek, alá-fölérendeltségnek van szerepe. Egyes egészségügyi problémák esetében is hasznos lehet. Az énképeden, önmagad elfogadásán, “nem vagyok elég jó” érzéseken, és másoktól való elvárásokon is tudsz dolgozni ezzel a gyakorlattal.

„Hiányok integrációja” folyamat – fontos, amikor szükséget, veszteséget, gyászt vagy valamiféle hiányt élünk meg. Ha nagyon szeretnél elérni, megkapni valamit, vágysz valamire, ami fontos neked, annak eléréséhez is segítséget nyújthat. A motiváció pozitív irányú átformálását is lehetővé teszi, hogy görcsök nélkül tudj haladni a terveid megvalósítása felé.

 • Életút” – csoportos gyakorlat, védekezési stratégiák felfedezése
 • Szerepek és identitások átformálása vagy/és integrálása – segít teljesebben megélni az életszerepeinket, tulajdonságainkat.
 • Az „elengedés” folyamatakötődés és ellenszenv feloldása: helyzethez, emberhez való viszonyulások, kettős érzésekkel való munka.
 • Nézőpont felfedezésea látószög és érzékelés sugarának tulajdonságai
 • A „Hol állok?” részaz erőforrásban gazdag hely megtalálása
 • Az „engem” integrációjaÖnmagunkkal, mint az élmények tárgyával való munka első része. Azok a helyzetek, amikor valamilyen módon elszenvedője vagy az eseményeknek. (pl. „Megbántottál engem”)
 • A „másik” integrációja (és a belső energetikai kapcsolódás megtalálása.) – az önmagunkkal, mint az élmények tárgyával való munka második része.
 • Az “Én nem vagyok ilyen!” és “Ez nem az enyém!” jellegű reakciók kezelése és kioldása.
 • Reakciók és érzelmi válaszok integrációja
 • Polaritásoka belső ellentéteinkkel, polaritásokkal való munka.
 • Megküzdési stratégiák felfedezése, integrálása. – Helyzetekben, amikor az egyik pillanatban még minden rendben volt, de a következőben már felborult benned az egyensúly.
 • Wholeness Work és az álmok – hogyan használhatod az álmokat a tudattalan folyamatok mélyszintű integrációjához.
 • A „hol állok” folyamat finomhangolása – a II. szinten tanult rész, az erőforrásokban gazdag hely felfedezése
 • A játszmák – hogy formáljuk át és oldjuk ki a tudatos és tudattalan játszmáinkat.
 • Wholeness Work® családállítás,
 • Az idő megélése és a Wholeness Work®,
 • „A tanár” integrációja,
 • „Mi az, amit elkerülünk?” folyamat,
 • Azoknak a dolgoknak, tulajdonságoknak a felfedezése és integrációja, amiket másokban kritizálunk vagy csodálunk.

Business Coach, Points of You® Practitioner, Coaching with The Wholeness Work®

2015. fordulópont volt az életemben, ebben az évben kezdtem el önismerettel és önfejlesztéssel foglalkozni. 2018 tavaszán elvégeztem egy az ICF által akkreditált képzést és Business Coach lettem, majd 2020-ban Points of You® Certified Practitioner. A Wholeness Work® gyakorlatai a hivatásom és a mindennapjaim részévé váltak. Később a Core Transformation® – Mély belső átalakulás folyamatát is beépítettem az eszköztáramba.

Folyamatosan keresem a lehetőségeket, hogy újabb mélységeit fedezzem fel és tudjam átadni ezeknek a folyamatoknak, ezért rendszeresen részt veszek a Wholeness Work® és a Core Transformation® alkotóinak újabb workshopjain és a nemzetközi gyakorlócsoportokban is.

Szeretném, hogy a Wholeness Work® mennél több emberhez elérjen, és a benne rejlő szeretettel és békével tudja gazdagítani az életüket és mindazt az energiát, amivel egymáshoz kapcsolódunk, amivel egymás életére hatunk nap, mint nap. Életút és a belső világunk folyamatos felfedezése, fejlődése is egyben.

Ebben támogatlak Téged, hogy megtaláld, felfedezd magadban azt a harmóniát és jóllét érzését, amely természetből fakadóan benned van.


Wholeness I.

AZ ALAPOK
2022. jan. 19. - febr. 2.
 • Élő online
RÉSZLETEK

Wholeness II.

Haladó folyamatok
2022. febr. 16. - márc. 2.
 • Élő online
RÉSZLETEK

Wholeness III.

Haladó folyamatok
2022. április 5-19.
 • Élő online
RÉSZLETEK

Wholeness IV.

Haladó folyamatok
2022. május
 • Élő online
HAMAROSAN

Árak és kedvezmények

 • I. szint: 75.000 Ft (aam)
 • II. szint: 80.000 Ft (aam)
 • III. szint 85.000 Ft (aam)
 • Kedvezmények:
  • I. szint – early bird -15% 2021. december 31-ig.
  • I. szint & II szint együtt: -20%
  • I-III. szint együtt: -20%
  • Ajánlás: ha elhozod egy barátod, a következő szintű workshopból 5.000 Ft kedvezményt kapsz.
Henrik a Wholeness I-III. workshopban tapasztalt folyamatiról

“Sokkal többet vagyok jelen, a Tudatos Jelenlétemmel a környezetemben. A múltkor, nyitott szemmel csináltam és úgy is működik. Élesebben látsz és hallasz. Sokkal többször figyelek arra, hogy jó akkor most álljunk meg egy pillanatra, legyünk tudatosan jelen és akkor, hogy néz ki ez a szituáció úgy. És ezt tényleg be lehet húzni bárikor, bármilyen állapotban.”

Nikolett a Wholeness I-III. workshopban tapasztalt folyamatiról

“Amiért tetszik a Wholeness, az a gyorsasága, egyszerűsége és az a mérhetetlen nagy szeretet és megengedés, amit közben tapasztalok.Nem kell gondolkozzam azon, hogy vajon ki, miért, hol, mikor tett vagy nem tett valamit, ami nekem így vagy úgy esett és amiért én most viselkedem valahogyan, ha valaki nyomkodja a gombjaimat… Csak arra van szükség, hogy érezzem azt, ahogyan most vagyok. A többin pedig szeretetteljesen, megértően és türelmesen végig vezetnek.”

Kata a Wholeness I-II. workshopban tapasztalt folyamatiról

“A béke és a nyugalom, mindegyik folyamat végén megvolt. És nekem leginkább erre van szükségem. Hogy harmóniát érezzek magam körül, és békét. Minden alkalommal olyan belső békét éreztem, amit még egyetlen eszközzel vagy folyamattal sem. Mintha akadályokat rúgnék le és sokkal könnyedebb lenne tovább haladni, mert azt érzem nem fáj, hogy nem fáj, hogy könnyű a testem, a lelkem, minthogyha le lennének szedve rólam súlyok.”


Még több élményből inspirálódnál? Itt olvashatsz történeteket és további érdekességeket a Wholeness Work® folyamatinak varázsáról!

A haladó workshopok után…

 • Jelentős kedvezmények, ha korábban már részt vettél valamelyik Wholeness workshopon, és ismételni szeretnél.
 • Ingyenes gyakorló alkalmak havonta egyszer.
 • Ha már legalább a II. szintű workshopon részt vettél, lehetőséged van jelentkezni a haladó gyakorló csoportba, ahol saját gyakorlatodhoz kaphatsz további támogatást. Ez a hat alkalmas, intenzív coaching program azok számára indul, akik
  • frissíteni szeretnék meglévő tudásukat és/vagy
  • napi gyakorlatként végzik a Wholeness folyamatokat, és/vagy
  • a saját gyakorlatuk mellett ügyfelekkel is dolgoznak és szeretnék naprakészen tartani tudásukat.

  A heti online találkozók 90 percesek. Elsősorban az egyéni gyakorlatokon van a hangsúly, valamint egy-egy mini demo vagy vezetett csoportos gyakorlattal is gazdagodik a közös munka.

  Érdekelnek a gyakorló csoportok

Ha szeretnél értesülni a következő workshopokról és érdekességekről, itt fel tudsz iratkozni a hírlevélre!

Milyen életminőség jut eszedbe a képekről?